KGV

Printervriendelijke versie | Voorbehoud | Privacybeleid

D'r Knub

Uit KGV

Als teken van verbroedering tussen Kerkrade en Herzogenrath wordt in 1970 een monument opgericht met de inscriptie "Alle Mensschen werden Brüder".

De naam van het beeld van corténstaal is Verbinding 1. In de volksmond heet dit echter D'r Knub (de knoop) en is gemaakt door Shinkichi Tajiri. Het stelt een enkele steek voor met twee kardelen, op een stenen sokkel. Het monument staat precies op de grens tussen Nederland en Duitsland. De staatkundige grens ligt op de Nieuwstraat echter ter plekke op 1 meter van de Nederlandse huizen af. D'r Knub staat op de splitsing Nieuwstraat / Holzstraat. De exacte datum van plaatsing is vooralsnog onbekend. In een vooralsnog onbekende periode staat het beeld in het groen-perk tussen de Nieuwstraat en de Melchiorstraat.

Kerkrade-drknub.jpg
In december 1999 houden de winkeliers in Kerkrade-Centrum een actie waarbij een gratis verzilverd koffielepeltje te krijgen is bij besteding van meer dan 50 gulden (is 22,69 euro). Op dit lepeltje is het monument afgebeeld. Het object is ook opgenomen in het boekwerk Kerkrade, een stad als beeldentuin.

Verder

Foto's
Video's
Wikipedia
Webcams
Bezig met het laden van de kaart...

Zoeken

Bladeren
Hoofdpagina
Gebruikersportaal
In het nieuws
Recente wijzigingen
Willekeurige pagina
Hulp
Bewerken
pagina-inhoud tonen
Hulp bij bewerken
Deze pagina
Overlegpagina
Nieuw kopje
Printervriendelijke versie
Pagina-informatie
Geschiedenis
Verwijzingen naar deze pagina
Verwante wijzigingen
Mijn pagina's
Aanmelden / registreren
Speciale pagina’s
Nieuwe pagina's
Bestandslijst
Statistieken
Meer…