Deze pagina wordt niet meer onderhouden. Ga naar https://www.kgv.nl/ voor een actuele versie
This page is no longer maintained. Go to https://www.kgv.nl for a more up to date version
ruud habets (overleg) 3 dec 2016 13:25 (UTC)

A Jenne Sjlaagboom

(Doorverwezen vanaf D'r Sjlaagboom)
Ga naar: navigatie, zoeken
Coll.hgmns.sjlaagboom.zl.19820414b.jpg

Café op de Markt.

Het café is oorspronkelijk gevestigd in de Einderstraat, op de plek waar nu de nieuwbouw van de ABN-AMRO bank gevestigd is. In een onbekende periode is er hier een slagboom/tolpoort voor de handelaren die vanuit de Einderstraat de markt op willen. Dit verklaart de naam van het café.

Het oude pand wordt vanaf de oorspronkelijke lokatie als het ware gecopieerd naar de huidige plek. De sloop daarvan start op maandag 18 april 1982. Na een lange taploze periode wordt op 3 februari 1984 het nieuwe café geopend. In 1997 wordt het café (samen met 9 andere) genomineerd voor de landelijke titel: café van het jaar. De muurschilderingen zijn van de hand van Mathissen, Pierre J.. Toenmalige eigenaar en waard Werner Heijenrath neemt op 28 mei 2004 afscheid van zijn café. De nieuwe eigenaar en waard wordt Marcel Entjes.

Cafes.markt.20040000.jpg

Nadat de onderneming in het najaar van 2007 failliet wordt verklaard, start René Muller daar in januari 2008 als eigenaar/kastelein. In 2013 wordt het café winnaar van de Zilveren Tapknop 2012, Een provinciale prijs, uitgeloofd door Heineken Nederland.

Waard

Verder

Trivia

Zilveren Tapknop 2012: Heineken beoordeelt het café als volgt:

Met de Zilveren Tapknop mag dit restaurant zich rekenen tot één van de drie horecagelegenheden in de regio waar het beste bier wordt getapt. Gasten kunnen in dit restaurant genieten van bier zoals je bier hoort te drinken. Daarbij is het restaurant uitermate gastvriendelijk en voelen gasten zich dus altijd welkom.
Maar Heineken zegt letterlijk precies hetzelfde over restaurant Aan het Strand in Otterlo: http://www.edestad.nl/lokaal/restaurant_aan_het_strand_uit_otterlo_wint_de_zilveren_tapknop_32978506.html