Deze pagina wordt niet meer onderhouden. Ga naar https://www.kgv.nl/ voor een actuele versie
This page is no longer maintained. Go to https://www.kgv.nl for a more up to date version
ruud habets (overleg) 3 dec 2016 13:25 (UTC)

Dentgenbachweg

Ga naar: navigatie, zoeken
Fb-dentgenbachweg-20160420-petertrompetter.jpg
Dentgenbachweg-32166.jpg

Kaalheide, Hopel,

De straat ligt in het verlengde van de Heiveldstraat en verbindt deze met de Nachtegaalstraat. De naamgeving dateert van 15 augustus en de verlenging van 28 november 1969.

Algemeen

De straat is genoemd naar Hoeve Dentgenbach, die in de Annales Rodenses Denegenbach genoemd wordt. Die naamgeving dateert van 15 november 1968, de naamgeving van de verlenging dateert van 15 augustus. In de volksmond wordt steeds gesproken over de Dentgenbacherweg. Er zijn in Kerkrade 2 straten die in 2 totaal verschillende postcode gebieden liggen. De Dentgenbachweg doet dit aaneengesloten tussen Kaalheide en de Hopel. De Baamstraat doet dit met 2 losse straatstukken tussen Kaalheide en Nulland.

Vanaf 2000 maakt de weg deel uit van het definitieve traject voor de Buitenring Parkstad.

Renovatie

In het najaar van 2002 wordt het gedeelte tussen de Putterstraat en de Mensheggerweg grondig gerenoveerd. Later (in het voorjaar van 2003 wordt het deel tussen de Mensheggerweg en de Tunnelweg gerenoveerd. Op 17 juni 2004 wordt de rotonde geopend op de hoek Dentgenbachweg / Tunnelweg. Aan deze rotonde wordt gewerkt sinds September 2003.

Gaiabrug-Foto0042.jpg
Tijdens de realisatie van Gaia Park wordt over de weg bij dat park een voetgangers- en fietsersbrug geplaatst. Deze brug verbindt sinds eind februari 2005, de Anstelvallei met het Dentgenbachbos. Zij wordt op 14 april van dat jaar geopend door Wethouder Peter Thomas. Met de komst van Buitenring Parkstad wordt de brug verplaatst naar een nadere te bepalen plek in de wijk Gracht.

Afbeeldingen

Bezig met het laden van de kaart...
Open Street Map